15 Mar 2006

***HABERLER***

- Arjantin'de soymak için girdiği evin bacasından çıkmak isterken sıkışıp kalan 21 yaşındaki Jorge Rolando'ya çıkarıldığı mahkeme tarafından bacayı tamir etmesi, alkolü 4 yıl boyunca bırakması ve polis merkezine her ay bir defa uğrayıp kayıt yaptırması cezası verildi.
- Avustralya'nın Queensland eyaletinin Gold Coast bölgesinde bu ay sonunda düzenlenecek Dünya Akupunktur Konferansı'na katılmak üzere Sydney'e gelen Dr. Nimetullah Reşidi, bu ilginç tedavi şeklinin sanıldığının aksine, Çinliler'in değil, Uygur Türkleri'nin buluşu olduğunu ispatladığını açıkladı.
- Azerbaycan'ın Seki Şehri'nde, ülkede yaşanan sel felaketinin ardından uzunlukları 15 santimetreyi bulan uzun ve renkli tüylü böcekler ortaya çıktı. Böcekler üzerinde yapılan araştırmalar, bu haşerelerin bir gece içinde değişerek ipekböceğine benzer bir hal aldıklarını ortaya çıkardı.
- Çin'de bir adam, tek bir telefon numarasına sahip olmak için, tam 1 milyon dolar ödedi. Sahibini zengin eden 135-85-85-85-85 numarasının, Çince "Bırak zengin olayım!" cümlesinin dört kez yinelenmesinden meydana geldiği belirtildi.
- Adana'da 67 yaşındaki duvar ustası Sıtkı Karakaya, büyü yaparak rüya görmesini ve iş bulmasını engellediğini iddia ettiği amcası Arif Karakaya'yı savcılığa şikayet etti. Adana Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı Karakaya'nın ilginç şikayet dilekçesini kabul ederek işleme koydu.
- Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Adana seferini yapan uçaktaki kokpitin yan camından giren leylek, yardımcı pilotun koltuğunun arkasında asılı duran şapkasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle sarsılan uçakta bulunan yolcular korku dolu anlar yaşadı.
- Belçika Freinetschool adlı okulun Müdürü Koen Deca, okuldaki kızların saçlarını kısacık kestirip, korku filmi seyretmeye zorlayınca meslekten ihraç cezası aldı.
- Tayland'da 3 çift, Sevgililer Günü'nde evlenmek için Ban Pa Ngan Dağı'nın zirvesine tırmandı. Yaklaşık 300 metre yüksekliğindeki kayalıklardan halatlarla zirveye ulaşan çiftler, burada düzenlenen törenle dünya evine girdi.