23 Şub 2007

takıntı

Bakkala girerken "Selamın aleyküm" mü yoksa "Merhaba" demeyi mi tercih edeceğinizi düşünür müsünüz? Eğer bu bir tekel bayii ise "Selamın aleyküm" demenin sattıkları alkolle bağdaşmadığını düşünerek "Merhaba" demeyi tercih eder misiniz?

Asansörün başka katta olduğunu görünce kapıyı açıp asansör boşluğuna bakmak için asansör kapısını zorlar mısınız? Kapı açılmadığında herhangi bir tehlike olmadığını düşünüp kendinizi huzur dolu hisseder misiniz?

Muftakta aklınıza bir şey geldiğinde, oturma odasına doğru yürüken bu şeyi unutursanız hatırlamak için mutfağa döner misiniz?

İşyerinizde tuvalete girdiğinizde cep telefonu yanınızda ise birinin sizi telefonu melodinizden tanımasın diye sessize alır mısınız?

Sizden kültür veya seviye olarak daha küçük gördüğünüz kişinin cep telefonunun markası ve modeli sizinkiyle aynıysa kendinizi kötü hissedip telefonunuzu değiştirmek ister misiniz?

E'leri ezerek söyleyen insanları ezmeyi istediğiniz olur mu?

Tuvalete girmeden önce kapıya vurmanıza ve içerden ses gelmemesine rağmen kapıya tekrar vurur musunuz? Hatta yine cevap alamasanız bile kapıyı yavaşça ve çekinerek açar mısınız? Olayı daha da abartıp tuvaletin bir kısmını gördükten sonra dahi acaba kapının arkası boş mu diye kapıyı sonuna kadar açar iyice emin olur musunuz?

Kitap okurken ne kadar az okuduğunuzu görmemek için sayfayı çevirirken kaçıncı sayfada olduğunuza bakmamaya özen gösterir misiniz?

Geceleri saati sabah kalkmanız gereken saatten 10 dakika daha erkene kurar mısınız? Sabah ise alarm çaldığında onu 10 dakika sonra tekrar çalmaya ayarlar mısınız? Böylelikle 10 dakika daha fazla uyuduğunuzu zanneder misiniz? Uyandıktan sonra ne salakça bir şey yapıp uykunuzu böldüğünüzü farkeder misiniz? Yine de ertesi gece aynı hareketi tekrarlar mısınız? Bu "mısınız" sorularının bitmeyeceğini düşünerek paniğe kapılıp paranoya yapar mısınız?

Birine çelişkiye düştüğünüz bir şeyi sorduktan sonra "Bilmiyorum" cevabını alınca, sanki az önce o soruyu soran siz değilmişsiniz gibi -karşınızdaki kişinin bilmemesinden kuvvet alarak mıdır nedir- cevabı kendiniz verip, o kişiyi de verdiğiniz cevabın doğru olduğuna inandırmaya çalışır mısınız?

Nefes alma eylemine odaklanınca, nefes almanın bir anda istemli bir eyleme dönüştüğünü fark eder misiniz? Normalde farkında olmadan nefes aldığınızı ama bunu sadece nefesinizi düşünmezken yapabildiğinizi anlayıp aklınızdan çıkarmaya çalışır mısınız?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İlginç, komik, olası ve yapılası şeyler bunlar.. :)))
Kendimizde ve çevremizde mutlaka ki görüyoruz.. :)
Ancak abartıp paranoyaya vardırmamakta fayda var.. ;))